Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Plugin na teleportację graczy, expa i Gidlie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Poszukuję kilku pluginów, które będą mi niezbędne do stworzenia serwera. Zapewne trzeba będzie je pisać, ale jeżeli znalazł by się gotowy chętnie bym skorzystał :)

Do rzeczy. Potrzebuję plugin, który podczas teleportacji będzie ją opóźniał o 5s (wiem, że można to zrobić w essentials) i podczas teleportacji będzię nam dawał "schizy" takie same jak podczas teleportu do netheru (wirowanie ekranu)

Drugim pluginem byłby plugin na exp. Chopdzi mi o taki exp, który otrzymywalibyśmy przy wydropaniu diamentu etc. ze stone. Im wiecej expa tym większy level etc. Chyba wiecie o co mi chodzi.

Trzecim pluginem, byłby plugin na gildie, ale nie na claimy tylko na cuboidy.

To tyle, dzięki :)

cube4u.png

Opublikowano

z tym teleportem to trzeba napisać albo mycommandem zrobić np: pobierasz secret potion i w mycommand piszesz
- /spt nausea
- /spawn
-/spt removeall

plugin na drop to otherdrops możesz ustawić wypadanie expa albo butelek z expem
a z tymi cuboidami można pobawić się i ustawić w factions :)

Opublikowano

Exp, nie że doświadczenie nad hotbarem itemów, tylko, że exp, który będzie typowo wirtualny, i będziemy go sprawdzać np. komendą /level. Im więcej mamy expa tym wyższy poziom. Im wyższy poziom tym ciężej nabić jest kolejny. Wytłumacz to z tym factionsem, chodź jest to plugin, którego nie znoszę.

cube4u.png

Opublikowano

Teleportacja 5sekund - Essentials.

EXP - OtherDrops.

Gildie - Hmm, SimpleClans chyba miał coś takiego, ale nie wiem dokładnie.

5465845486.png

Opublikowano

Nadal to nie jest to czego szukam! Powtarzam: nie doświadczenie minecraftowe, dzięki któremu możemy enchantowac tylko osobne punkty doświadczenia naliczane od ilości wydropionych rud!

Do tej pory nikt mi nie wytłumaczył jak zrobić factions'a na cuboidy, ale ok.

Essentials daje mi możliwość dawania "schiz" podczas teleportacji? -,-

cube4u.png

• 2 lata później...
Opublikowano

Exp, nie że doświadczenie nad hotbarem itemów, tylko, że exp, który będzie typowo wirtualny, i będziemy go sprawdzać np. komendą /level. Im więcej mamy expa tym wyższy poziom. Im wyższy poziom tym ciężej nabić jest kolejny. Wytłumacz to z tym factionsem, chodź jest to plugin, którego nie znoszę.

Ja posiadam idealny SKRYPT na levele sam sprawdzałem lecz dla siebie ustawiłem go jedynie pod zabijanie graczy oraz mobów są tam 23lvl i przedziały zdobywania kolejnego jak w grach RPG

Niestety za darmo go nie udostępnię jeszcze przez ok 2msc aż na moim serwerze nie będzie on znany.

Co do Cuboidów wystarczy że zrobisz także skrypt na to i będzie działać(także posiadam ten skrypt)

W Faction nie wiedziałem że wgl da się zmienić opcję Claimu na Cuboidy chyba że w samym kodzie.

Ogólnie wszystko tutaj za pomocą skryptu bym zrobił ale skoro szukasz pluginów to raczej trzeba samemu je napisać

Znalazłem jedynie do lvl pluginy:

http://www.curse.com/bukkit-plugins/minecraft/levels

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/rpgleveling/

Lecz są one tylko i wyłącznie ozdoba i nic zbytnio nie dadzą

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...